Hoe de praktijk omgaat met het coronavirus

Lange tijd heeft corona via lockdowns en aanvullende maatregelen ons leven en ons werk beinvloedt.

Bij toename van corona in onze maatschappij zou ik graag een beroep willen doen op een ieder die de praktijk bezoekt om aandachtig te zijn voor het voelgende regels.

- Bij hoesten, niezen, koorts, Corona-achtige klachten wordt u verzocht de afspraak af te zeggen en thuis te blijven. Dit geldt ook als er mensen in uw directe omgeving zijn met corona-achtige klachten of als u recent met iemand in aanraking bent geweest die corona blijkt te hebben. We kunnen de afspraak dan omzetten in een videoconsult.

Twijfel je bel dan voor overleg.

Het beeldbellen gebeurt via zoom.(consult op afstand).  Hiervoor is een laptop, pc of I-pad nodig met werkende camera en geluid. 

Is de corona weer aan het toenemen (de volgende golf) dan worden de volgende regels van kracht.

-Jolanda probeert zoveel mogelijk op tijd te werken, 30 min per behandeling, Wil je daar zelf ook een actieve bijdrage in leveren? Dan voorkomen we dat er meerdere mensen in de wachtkamer moeten zitten of in dezelfde ruimte moeten zijn.

, Jolanda gebruikt een mondkapje (en indien nodig een face-shield bij een afstand minder dan 1,5 meter) en vraagt dat ook van u.

- in de praktijk staat een luchtreiniger en daarnaast wordt de ruimte zovel mogelijk gelucht.

Een besmetting met corona kan heel weinig klachten opleveren, maar ook langdurig effect hebben op de gezondheid, kan mild verlopen maar ook heftig. Het kan zo zijn dat je zelf het gevoel hebt, of de ervaring, dat voor jou corona in de milde variant geen probleem is. maar via jou of mij kan het ook komen bij iemand wiens imuunsysteem het niet zo makkelijk heeft met dit virus. Het gaat dan niet om onszelf (ego) maar om al die mensen, (die wij misschien niet kennen) te beschermen die er wel last van hebben  (eco).

.

Blijf gezond,

 Jolanda Zoet