Bevorder je fysieke en mentale gezondheid

In de meeste bedrijven is er sprake van veel stress en een hoge werkdruk. Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk om te gaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit en heeft een positief effect op mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen. Mindfulnesstraining werkt, ook op het werk!

In onze achtweekse training besteden we veel aandacht aan theorie, praktijk en oefening. De nadruk ligt op hoe je Mindfulness in het werk kunt integreren.

De training wordt volledig toegesneden op het bedrijf; samen bepalen we op welke tijden, met welke trainingsduur en –intensiteit, het soort oefeningen en de locatie (in het bedrijf of erbuiten). De training kan in groepsverband gegeven worden, maar ook individueel, bijv. bij re-integratie. Van het management van de organisatie verwachten we alleen dat de medewerkers de ruimte en steun krijgen om de training te volgen.

Meer informatie

Uit onderzoek naar de effecten van Mindfulnesstraining blijkt dat mensen die meer mindful zijn op hun werk:

  • Minder last hebben van stress en negatieve gedachten.
  • Sneller signaleren dat er wat aan de hand is en er wat aan doen.
  • Contacten met collega’s positiever ervaren en makkelijker communiceren.
  • Beter omgaan met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen.

Kortom, Mindfulnesstraining bevordert de fysieke en mentale gezondheid en is daarom een logisch onderdeel van een eigentijds Human Resource beleid. De trainingen voldoen aan de kwaliteitsstandaarden van de wereldwijd wetenschappelijk bewezen en succesvolle Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainingen van Jon Kabat Zinn.

Voor meer informatie: Jolanda Zoet