​Gezond bewegen kun je leren!

Oefentherapie Mensendieck is een effectieve behandelwijze die zich richt op lichamelijke klachten,die hun oorsprong hebben in verkeerde belastingen zoals verkeerde houding en manier van bewegen of die zijn ontstaan of toenemen door stress of die een gevolg zijn van langdurende emoties. Al deze velden, fysiek, stress, emoties kunnen resulteren in nek, schouder- en rugpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, spierpijnen, vermoeidheid, malen en piekeren enz. De lijst van klachten is veel langer, samen met je huisarts, psycholoog of  bij de intake met de oefentherapeut kun je inventariseren of het ook een passend antwoord is op jouw klachten Ook bij revalidatie na  een operatie of herstel van een burn-out of bij klachten gerelateerd aan zwangerschap en na de bevalling kan Oefentherapie de oplossing zijn.

Samen kijken we waar de klachten vandaan komen en hoe je ze zelf kunt verminderen. Dit kan door het veranderen van houding of manier van bewegen zijn waardoor  overbelaste spieren worden ontlast, verwaarloosde spieren weer mee gaan doen en het lichaam weer soepler en meer in balans wordt gebruikt. Het kan ook zijn dat we meer aandacht leggen op ademhalings- en/of ontspanningstechnieken, inzicht geven in stress en de effecten op je lichaam en je humeur en gedrag. Ook als klachten langer bestaan, chronische pijnklachten, is er vaak nog veel winst te behalen door een andere manier van omgaan met de pijn.

Ook om klachten te voorkomen, kun je bij mij terecht: voorkomen is beter dan genezen. Denk dan aan werkhoudingen (zoals beeldschermwerk, staande beroepen, veel tilwerk), en aan sportgerelateerde klachten. Maar ook hoe ga je om met een ouder wordend lichaam?