Aandacht werkt! methode Eline Snel

Wat is mindfulness?

Mindfulness leert je op te merken hoe het NU met je is. Dat is niet altijd hetzelfde als willen hoe het is.

Misschien heb jij ook wel eens last van een hoofd vol drukke gedachten. Voel jij je wel eens gespannen, pieker je over relaties met vrienden of familie. Kan je achteraf vinden dat je misschien iets te snel of te heftig hebt gereageerd of had je juist willen reageren maar deed je het niet. Maak je je zorgen over schoolwerk en de toekomst. Je wilt graag goed presteren en lekker in je vel zitten maar dat is niet altijd makkelijk.

De training mindfulness voor jongeren leert je hoe je op een ontspannen manier om kunt gaan met alle dingen die je wilt of moet doen. Het gaat er niet om te leren om je op een bepaalde manier te voelen en op een bepaalde manier te denken, maar meer over wat jij allemaal kunt opmerken over wat je voelt of denkt en daar op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor helpt mindfulness je om beter in je kracht te staan, waardoor je je zeker voelt over wie je bent en wat je wilt.

Herken je een of meer van de volgende situaties:

 • Je bent snel afgeleid en kunt je niet goed concentreren op school of bij het maken van huiswerk.
 • Je kunt moeilijk in slaap komen, bijvoorbeeld omdat je ligt te piekeren over dingen die overdag zijn gebeurd of over dingen die zouden kunnen gebeuren.
 • Je hebt weinig zelfvertrouwen en maakt je zorgen over wat anderen van jou vinden.
 • Je hebt last van angsten.
 • Je bent altijd bezig en komt bijna nooit tot rust, het is daardoor druk in je hoofd of je voelt je vaak moe.
 • Je wilt alles helemaal goed doen en mag geen fouten maken van jezelf. Je vraagt veel van jezelf, je doet je best om aan hoge verwachtingen te voldoen
 • Je hebt verdriet, je bent boos of je bent angstig en je vindt het moeilijk om hierover te praten of je reageert heftiger dan je zou willen op anderen
 • Je vindt het moeilijk om te zeggen wat je wilt.

Als je last hebt van een of meer van deze dingen, zou het fijn voor je kunnen zijn om een cursus mindfulness te volgen. Ook als je helemaal geen klachten hebt, maar het fijn vindt om te ontspannen en tot rust te komen, zou deze cursus iets voor jou kunnen zijn.

Wat leer je?

Doordat je de aandacht traint leer je

 • Beter concentreren
 • Beter omgaan met stress
 • Minder piekeren
 • Beter omgaan met gevoelens en emoties

Wat doe je tijdens de training?

De training mindfulness voor jongeren bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 uur en 15 min waarin je samen met leeftijdsgenoten ( 12-15 jaar en van 16-19 jaar) oefeningen doet en ervaringen deelt. Je krijgt informatie en oefeningen op MP3 bestand mee waar je thuis ongeveer een kwartier per dag aan kan besteden zodat mindfulness je echt gaat helpen. Je wordt begeleid door een ervaren trainer. De training is absoluut niet zweverig maar juist praktisch en down to earth.

Er kan een app gedownload worden De Stilzitten App een Interactieve app voor jongeren, studenten en volwassenen. Voor Apple en Android, die de training ondersteund.

Het boek ‘ruimte geven en dichtbij zijn’ van Eline Snel kan aangeschaft worden door ouders die het fijn vinden om te volgen wat er tijdens een training wordt aangereikt. Deze bevat ook geluidsbestanden. Ook kunnen ouders zich aanmelden voor een nieuwsbrief die aan het einde van elke bijeenkomst ze informeert over het onderwerp van de bijeenkomst met tips voor thuis.

Kennismakingsgesprek

Na het ontvangen van je mail waarmee je je aanmeldt voor deze training maak ik een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. We bespreken waarom je de training graag wilt doen en er is ruimte voor vragen en uitleg. Als je wilt kunnen je ouders bij dit gesprek aanwezig zijn.

Deze training richt zich met name op jongeren van middelbareschool-leeftijd tot max 20 jaar. Ben je ouder? dan kun je deelnemen aan de training voor volwassenen.

Kosten

De kosten voor de training mindfulness voor jongeren zijn € 290,-
Inbegrepen zijn: kennismakingsgesprek, 10 bijeenkomsten, werkboek en audiotracks om thuis mee te oefenen, tussentijdse coaching van 2x een half uur indien nodig, en een nagesprek indien gewenst. Daarbij de gelegenheid om de gehele training via email vragen te stellen

Vooral bij jongeren is de kracht van de groep een sterk component van de training en verdient de voorkeur boven individuele mindfulnesslessen.

Los van de groepstraining is het echter ook mogelijk om individueel mindfulnesstraining te volgen de kosten hiervan zijn € 75,00 per uur .

Les lokatie

Veerstraat 1, Oude Wetering

Wanneer

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van een 1 uur en 15 min. die wekelijks  worden gegeven en gaan van start bij voldoende aanmeldingen. Minimaal 5, max 10 deelnemers. Op dit moment staat er nog geen groep gepland, laat je echter niet weerhouden om je aan te melden, zodra er genoeg deelnemers zijn gaat de groep van start.

Aanmelden

Jolanda Zoet

Graag naam, adres,telefoonnummer en leeftijd vermelden.

of  telefonisch (071-3315691)

Gecertificeerd mindfulnesstrainer (MBSR) lid VMBN 2016852

Gecertificeerd compassietrainer www.compassietraining.nl

Gecertificeerd Trainer Mindfulness voor kinderen en jongeren van 5-19 jaar (Methode Eline Snel, “Aandacht werkt”)

Gecertificeerd trainer Mindfulness in Opvoeding (MIO) volgens de methode Eline Snel “Aandacht werkt”

link:

 Wat is mindfulness voor ouders en kinderen

Hoe wijs (mindful) om te gaan met social media zó dat het ons helpt?