Aandacht werkt! methode Eline Snel

Wat is mindfulness?

Mindfulness leert je op te merken hoe het NU met je is. Dat is niet altijd hetzelfde als willen hoe het is.

Misschien heb jij ook wel eens last van een hoofd vol drukke gedachten. Voel jij je wel eens gespannen, pieker je over relaties met vrienden of familie. Kan je achteraf vinden dat je misschien iets te snel of te heftig hebt gereageerd of had je juist willen reageren maar deed je het niet. Maak je je zorgen over schoolwerk en de toekomst. Je wilt graag goed presteren en lekker in je vel zitten maar dat is niet altijd makkelijk.

De training mindfulness voor jongeren leert je hoe je op een ontspannen manier om kunt gaan met alle dingen die je wilt of moet doen. Het gaat er niet om te leren om je op een bepaalde manier te voelen en op een bepaalde manier te denken, maar meer over wat jij allemaal kunt opmerken over wat je voelt of denkt en daar op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor helpt mindfulness je om beter in je kracht te staan, waardoor je je zeker voelt over wie je bent en wat je wilt.

Wat leer je?

Doordat je de aandacht traint leer je

 • Beter concentreren
 • Beter omgaan met stress
 • Minder piekeren
 • Beter omgaan met gevoelens en emoties

Wat doe je tijdens de training?

De training mindfulness voor jongeren bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 uur en 15 min waarin je samen met leeftijdsgenoten ( 12-15 jaar en van 16-19 jaar) oefeningen doet en ervaringen deelt. Je krijgt informatie en oefeningen op MP3 bestand mee waar je thuis ongeveer een kwartier per dag aan kan besteden zodat mindfulness je echt gaat helpen. Je wordt begeleid door een ervaren trainer. De training is absoluut niet zweverig maar juist praktisch en down to earth.

Er kan een app gedownload worden De Stilzitten App een Interactieve app voor jongeren, studenten en volwassenen. Voor Apple en Android, die de training ondersteund.

Het boek ‘ruimte geven en dichtbij zijn’ van Eline Snel kan aangeschaft worden door ouders die het fijn vinden om te volgen wat er tijdens een training wordt aangereikt. Deze bevat ook geluidsbestanden. Ook kunnen ouders zich aanmelden voor een nieuwsbrief die aan het einde van elke bijeenkomst ze informeert over het onderwerp van de bijeenkomst met tips voor thuis.

Kennismakingsgesprek

Na het ontvangen van je mail waarmee je je aanmeldt voor deze training maak ik een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. We bespreken waarom je de training graag wilt doen en er is ruimte voor vragen en uitleg. Als je wilt kunnen je ouders bij dit gesprek aanwezig zijn.
(Kosten voor het kennismakingsgesprek zijn 25 euro wanneer niet wordt deelgenomen aan de Mindfulnesstraining.)

Deze training richt zich met name op jongeren van middelbareschool-leeftijd tot max 20 jaar. Ben je ouder? dan kun je deelnemen aan de training voor volwassenen.

Is de training iets voor mij?

Herken jij één of meerder dingen uit onderstaande lijst? Dan kan de training mindfulness voor jongeren je helpen!

 • Je hebt regelmatig last van stress.
 • Je hebt moeite om je te concentreren.
 • Je piekert veel, je hoofd is altijd vol gedachten.
 • Je hebt (soms) last van faalangst.
 • Je vraagt veel van jezelf.
 • Je doet je best om aan hoge verwachtingen te voldoen.
 • Je wilt graag lekker in je vel zitten en kunnen presteren zonder stress.
 • Je hebt slaapproblemen, inslaap-, doorslaap- of te vroeg wakker worden omdat je te veel piekert

Meer informatie

Kosten

De kosten voor de training mindfulness voor jongeren zijn €300,-
Inbegrepen zijn: kennismakingsgesprek, 10 bijeenkomsten, werkmap en audiotracks om thuis mee te oefenen.

De gelegenheid om via email vragen te stellen

Vooral bij jongeren is de kracht van de groep een sterk component van de training en verdient de voorkeur boven individuele mindfulnesslessen.

Los van de groepstraining is het echter ook mogelijk om individueel mindfulnesstraining te volgen de kosten hiervan zijn € 75,00 per uur .

Les lokatie

Veerstraat 1, Oude Wetering

Wanneer

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van een 1 uur en 15 min. die wekelijks op op maandagmiddag van 15.00-16.15  worden gegeven en gaan van start bij voldoende aanmeldingen. Minimaal 6, max 10 deelnemers.

Maandag 24 sept. gaat er een groepje van start (er is nog plaats)

 Aanmelding kan telefonisch (071-3315691) of per mail (jolanda.zoet@zonnet.nl). De groepsgrootte kan variëren van minimaal 6 tot maximaal 10 jongeren.

Graag naam, adres,telefoonnummer en leeftijd vermelden.

Aanmelden

Jolanda Zoet

Gecertificeerd mindfulnesstrainer (MBSR) lid VMBN 2016852

Gecertificeerd compassietrainer www.compassietraining.nl

Gecertificeerd Trainer Mindfulness voor kinderen en jongeren van 5-19 jaar (Methode Eline Snel, “Aandacht werkt”)

Gecertificeerd trainer Mindfulness in Opvoeding (MIO) volgens de methode Eline Snel “Aandacht werkt”